

Az év pálinkás bonbonja versenyt az idén már harmadszor hirdették meg a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként.
Az április végéig tartó nevezési időszakban négy kategóriában várják a jelentkezéseket.
Az elmúlt két év bizonyította, hogy mind a a minőségi gyümölcspálinkákat előállítók , mind pedig a csokoládé készítőknek kiemelkedő szakmai lehetőséget kínál az év pálinkás bonbonja versenye. Fabulya Attila versenyigazgató elmondta, 2025-ben is újításokat vezettek be, ahogy azt tették az előző években is. Tavaly a cukrásztanuló, középiskolás diákok először nevezhettek a versenyre, ez a lehetőség most is nyitott a fiatalok számára. A Gyulai Pálinkafesztivál idei gyümölcse a cseresznye lesz, a szervezők várják az ezzel vagy vadcseresznye pálinkával készült bonbonokat. Fabulya Attila hangsúlyozta, egy új kategóriával is készültek a 2025-ös megmérettetésre.
A versenykiírás szerint minden termék esetén legalább húsz bonbonnal lehet nevezni. Az is fontos információ, hogy egy-egy versenyző bármennyi csokoládéval indulhat a megmérettetésen. Fabulya Attila elmondta, érdemes már most megjegyezni néhány fontos dátumot is. Az első a nevezési határidő vége, ez április 30-a.
A Gyulai Pálinkafesztivál második napján rendezett díjkiosztón a legjobbak arany-ezüst és bronz minősítésben részesülhetnek.