

Csütörtök délelőtt kezdődött el az érzékszervi bírálata az év pálinkás bonbonja rekordszámú, 143 mintájának.
A versenyt 2023-ban hívták életre azzal a céllal, hogy a pálinka és a csokoládék közös kulináris értékeit népszerűsítsék. A versenyt többek között hazai és határon túli vállalkozók, vállalkozások, kézműves csokoládé műhelyek, cukrászüzemek, vendéglátóhelyi cukrászok, chef-ek számára hirdették meg.
A megmérettetésre az ország minden pontjáról és még a Felvidékről is érkezett bonbon. Idén ismét négy kategóriában várták a termékeket. Krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonból 51 darab, a cseresznyepálinkával készült édességből pedig 27 darab érkezett. Emellett minőségi magyar párlattal készült kézműves bonbonból 27, az oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbon kategóriában pedig 31 mintát neveztek.
A zsűri négy külön asztalnál bírált a nap folyamán. Asztalonként elosztották a bonbonokat, a legjobbakat pedig mindenki megkóstolta.
A versenyzők az eredményhirdetést követő 15 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével. A díjkiosztó június 7-én, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában lesz.