

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznapot, valamint a jubileumi, X. Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt a dánfoki üdülőközpontban.
Az esemény több, mint kétezer embert mozgatott meg, a nap folyamán hal és vadételek készültek. Az elmúlt két év győztes makói csapata is részt vett a rendezvényen, idén is szarvaspörköltet készítettek.
Az eseményen 52 főzőcsapat vett részt. A már hagyományos vaddisznó, őz és dámpörkölt mellett készültek ételek borzból, hódból és medvéből is. A halételek között különlegesnek számított a harcsapacal pörkölt, amely szürkeharcsa gyomorból készült.
Több, mint 29 ezren vannak azok, akik hivatalosan horgásznak Békés vármegyében. Az eseményen elhangzott, a horgászat egy ősi, zsákmányszerzési ösztönön alapuló tevékenység volt, mára pedig az aktív turisztika egyik legmeghatározóbb elfoglaltsága.
Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója kiemelte, ezeknek az eseményeknek fontos társadalomépítő jelentősége van. A vadászok és a horgászok számára is jó alkalmat teremtett a rendezvény arra, hogy kötetlenül kikapcsolódjanak.
1990 óta minden évben tartanak vármegyei vadásznapot, de hat éve született meg az a gondolat, hogy együtt rendezzék meg ezt a rendezvényt a horgászokkal. Ez idő alatt bebizonyosodott a siker, hiszen azóta több vármegyében is együtt hívják életre a programot.
Az eseményt a főzésen kívül többek között koronglövészet verseny és haltelepítés színesítette.