2024. április 30., kedd
FONTOS

Átadták az Aquapalotát (VIDEO)

Görgényi Ernő polgármester arra emlékeztetett, az utolsó nagyobb beruházás az előző Orbán kormány idején volt a fürdőben, új épületet pedig legutóbb 1984-ben adtak át. Gajda Róbert országgyűlési képviselő szerint nemcsak hasznos, hanem jövőbe mutató is a fürdő fejlesztése, mely kiemelt helyet foglal el a város turisztikai attrakciói között. Kovács József országgyűlési képviselő a 21 új munkahelyet teremtő beruházás egészségturisztikai vonatkozásairól beszélt.

Az adventi időszak várakozása mellé most egy másfajta várakozás is társult – mondta a fürdő ügyvezető igazgatója. Boros László Attila a létesítmény történetének legnagyobb beruházásaként beszélt az Aquapalota megépítéséről, és úgy fogalmazott, nem a legnagyobb és legdrágább megoldásokra törekedtek, de arra igen, hogy az élményfürdő egyedi és fenntartható legyen.

A 2,4 milliárd forintból megépült Aquapalota 6400 négyzetméteren, 900 négyzetméternyi vízfelülettel, több, a térségben egyedülálló élményelemmel vasárnap nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A 44 különböző élményelem közül van olyan is, melynek nincs párja az országban, ez pedig az egyes szakaszokon felfelé ívelő csúszda. Emellett trambulin, barlangi sodrófolyosó, vízibár, vízesések, buzgárok, nyakzuhatagok várják a vendégeket.

Az Aquapalota lett Magyarország egyik legzöldebb, vagyis leginkább környezetbarát fürdője is, gázzal – kiegészítésként – csak a téli hónapokban fűtenek, a hőenergiát alapvetően egy új termálkút biztosítja.

A fürdő menedzsmentje arra számít, hogy az eddigi, évi félmilliós vendégszám 100 ezerrel nő meg.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …