2024. május 6., hétfő
FONTOS

1720 megyei fiatalnak segíthet az új munkaerő-piaci program (VIDEO)

Zubor István Márk a Harruckern iskolában végzett, a Gyulahúsnál töltötte szakmai gyakorlatát, de nem tudott elhelyezkedni. Neki is segít az a program, mely révén most 3 hónapot tölthet a cégnél.

Az Ifjúsági Garancia Rendszerrel kapcsolatban a Gyulahús Kft. tárgyalójában tartottak sajtótájékoztatót. A csütörtök délutáni eseményen Gajda Róbert kormánymegbízott mondta el, hogy ebbe a munkaerő-piaci programba csak a megyében 1720, 25 év alatti fiatalt szeretnének bevonni. Eddig valamivel több, mint 220 ember képzését vagy foglalkoztatását tették lehetővé. Hangsúlyos a fiatalok foglalkoztatás az esemény házigazdájánál. Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a szakképzésben való részvétel mellett e program keretében most két fiatalt foglalkoztatnak.

Az elmúlt hónapokban javuló tendenciát mutatott Békés megye foglalkoztatási helyzete, ez a trend márciustól májusig tovább erősödött. Olyannyira, hogy Gyulán már 6,9 százalékos az álláskeresők aránya – derült ki Gulyás Imre járási hivatalvezető szavaiból. A szakemberek szerint a következő hónapokban arra lehet számítani, hogy – többek között az ifjúsági garancia rendszernek köszönhetően is – térségünkben tovább csökken az álláskeresők aránya.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Útikalauz az édes élethez

Kisné Czeglédi Márta ezúttal Gyovai Helén olasz ételkülönlegességekről szóló kötetét ajánlja.