2024. május 7., kedd
FONTOS

Gyula – Békéscsaba II. 2-0 (VIDEO)

A kezdés után mindkét csapat vehemensen próbálta megszerezni a vezetést az első perctől kezdve. A 4. percben Nagy szabadrúgása kerülte el a kaput. A vendég együttes nyomást gyakorolt a hazaiakra, de a védelem mindig a helyén állt. A 20. minutumban a bal szélről Sipos emelte a kapu előterébe a labdát, de Koszecz időben odaért és kiöklözte a játékszert.

A 24. percben Nagy lövése még nem találta meg Styecz fejét, viszont fél perccel később megszületett az első hazai találat. Nagy szöglete Styecz fejéről csúszott a kapuba. Öt minutummal később ismét Nagy szöglete veszélyeztette a kaput, de Koszecz időben elütötte a labdát.

A 33. percben Kováccsal szemben Szántó szabálytalankodott, így Horváth játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Nagy értékesítette. A 36. minutumban a vendég csapat passzolgatott a gyulai védősor között, majd Tatár távolról a kapu mellé lőtt. A félidőt jelző sípszó előtt nem sokkal Nagy egy keresztpasszt kapva a középen érkező Baloghnak helyezte a labdát, aki a kapu mellé fejelte azt.

A második félidőben támadóbb szellemmel léptek pályára a békéscsabaiak, viszont a hazaiak sem ültek rá az eredményre. Az 50. percben Sipos szabadrúgását kellett lehúznia Koszecznek. Nem sokkal később egy bedobást követően Huszár csúsztatta meg fejjel a labdát, amit Harman könnyen lehúzott.

A békéscsabaiak próbálkozásainál a továbbiakban is éberek voltak a gyulai védők. Az 57. minutumban Okos Kovácsot hozta játékba, aki a középen álló Styecznek passzolt. Lövése nem sokkal kerülte el a kaput. Pár perccel később egy hasonló szituációból Nagy közeli, majd távoli lövését is fogta a vendégek hálóőre.

A 66. percben Borbély szabadrúgása Pilán fejét találta meg, de Harman résen volt, és hárított.

Nem sokkal később Szántó távoli lövését kellett kiöklöznie a gyulai kapusnak. A 79. percben ismét Harman volt a főszerepben. Pilán elé került a labda, de nem sikerült gólt elérnie. A 93. percben még növelhette volna előnyét a Termál. Sipos a félpályáról az üresen hagyott Urbánt indította. Emelése a kapu fölé szállt.

A hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Várfürdő-Gyulai Termál FC – Békéscsaba 1912 Előre II. 2-0.

Boér Gábor, a vendég együttes vezetőedzője úgy nyilatkozott, csapata egy félidőnyi előnyt adott a Termálnak.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC a következő mérkőzésén Szentlőrincről próbálja elhozni a három pontot.

Nézze meg ezt is:

Stroke tréninget tartottak a gyulai tagkórházban

Stroke team tréninget tartottak a napokban a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai skill laborjában. A …