2024. április 30., kedd
FONTOS

Az ázsiai kultúra az idei játékváros témája

230 gyermek, 65 segítő 35 műhely: ezek a főbb számadatai az idei Hetedhét Játékvárosnak.
A két hetes tábor középpontjában most az ázsiai kultúra áll, a gyerekek ehhez kapcsolódva készítenek az alkotóházakban különféle eszközöket, díszeket, játékokat, a munkabért pedig gyuroban kapják meg.
Selyemfestés is volt a Hetedhét Játékváros egyik műhelyében Tóth Erika irányításával ami nem véletlen, hiszen az idei téma az ázsiai kultúra, és Kínában nagy hagyománya van ennek a tevékenységnek. A gyerekeknek ehhez kapcsolódóan kell az alkotóhelyeken elkészíteni a különböző eszközöket, játékokat, fegyvereket vagy díszeket.
A jól végzett munkáért fizetés is jár méghozzá a játékváros fizetőeszköze a gyuro, amit a bankban vehetnek át a gyerekek, teljesítményük szerint.
A pénzt aztán több helyen is el lehet költeni, ebből fizetik az ebédet, amit a helyszínen készítenek el közösen a segítőkkel.
Ebéd után pedig jól esik egy pohár frissítő amit a büfében lehet beszerezni, többféle üdítőből és teából lehetett választani, ami kellemes falefrissülést biztosított a napi munka során.
De nem csak dolgozni lehet a műhelyekben hanem tanulni is, a japán írással ismerkedtek a gyerekek, Fodor György segítségével.
A fegyverműhelyben természetesen az ősi japán harceszközöket lehetett elkészíteni, Kurta Norbert irányításával.
A nyolc éve német példa alapján elindított játékvárosban idén 230 gyermek 65 segítővel 35 táborban végezhette napi munkáját és az egyik legfontosabb cél a hasznos elfoglaltságon kívül, a felelősségteljes gondolkodásra nevelés.
A táborban jövő héten házasságkötés is lesz, a játékváros július 15.-én zárja kapuit.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …