2024. április 30., kedd
FONTOS

Termál FC – Paks II 1-1

Utóbbi három bajnokiján nem szenvedett vereséget, sőt, ezekből kettőt megnyert és csak a Ferencváros II. ellen játszott döntetlent a Paks második csapata, ezzel szemben a Termál hazai pályán még pontot sem szerzett, igaz, idegenben már kétszer besöpörte a három pontot.

A gyulai együttes számára az utolsó három bajnoki nem sikerült túl fényesen, ezeken egyetlen pontot sem tudtak szerezni, de a Paks elleni csata sem ígérkezett könnyűnek.

Mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, az első percben előbb Balogh Milán révén a hazai, majd Vernes Richárd távoli lövésével hamarosan a vendéggárda veszélyeztetett.

A 13. percben Nagy Gergely jól helyezett lövését tolta Rácz Gergő, nem sokkal később a paksiak adogattak a gyulai büntetőterületen belül, de Szakály lövése elkerülte a kaput, de az ellentámadásból Kormos is többet hozhatott volna ki. A 16. percben a paksi Szalai esett el a 16-oson belül, a vendégek ezzel erre a félidőre nagyjából le is tudták a gyulai kapu előtti vizitjeiket, a Termál viszont sorra alakította ki a helyzeteket, Okos beadása után Kormos azonban lesen volt.

A 26. percben Nagy Gergely szerezhette volna meg a vezetést, de a paksi védelem később is jól állta a sarat, és a fürdővárosi támadók sem mindig voltak a helyzet magaslatán.

A második félidő viszont gyors paksi gólt hozott, a 47. percben Szakály szögletét Harman a saját kapujába ütötte, ezzel 1-0-ra vezettek a vendégek.

A gól után magasabb fokozatba kapcsolt a Termál, előbb Okos fejelt kevéssel a kapu fölé, majd az ő beadása után Polonio-Guerreiro lőtt a kapus kezébe. A Paks sem mondott le a támadásokról, a félidő derekáén leginkább ők alakítottak ki helyzeteket. A fordulatot Vernes nehezen érthető megmozdulása jelentette, a paksiak csatára jól láthatóan kézzel ütött a labdába, amiért megkapta második sárga lapját, a hazai együttes emberelőnybe került. A következő nagyobb lehetőség is a paksiakhoz fűződött, Bagó Patrik lövését azonban Harman hárította. Szinte az ellentámadásból egyenlített a Termál, Nagy Gergely labdája találta meg Styecz Milán, aki higgadtan a kapuba helyezett.

A folytatás azonban nem a hazai szurkolók várakozásai szerint alakult, Borbás játékvezető a 87. percben ezért az esetért a második sárga lapot is felmutatta Ferenczi Máténak, így a két csapat 9-9 mezőnyjátékossal folytatta. A paksiak ezután az eset után büntetőt kaptak, a góllövőlistát vezető Jelena Richárd azonban fölé durrantott.

Az öt perces hosszabbításban előbb Burai beadását Balogh Milán nem tudta a kapuba rúgni, majd újra ő bombázott mellé. Bagó beadása után a Tolna megyeiek is betalálhattak volna, a túloldalon Katona tette középre Kormosnak, de Rácz már a földön fekve is kiütötte a labdát, majd letaglózta a gyulai játékost. A hazaiak által reklamált büntető elmaradt, a játékvezető pedig lefújta a mérkőzést.

A Termál a következő mérkőzését Békéscsabán játssza az Előre második csapatával, a következő hazai találkozóra október elsején, a PMFC ellen kerül sor.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …