2024. április 30., kedd
FONTOS

Letették az M44 alapkövét

Hideg és nehéz a kő, ezért gyors fotót kért Vantara Gyula megyei fejlesztési biztos. Az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Tiszakürt szakaszának alapkövét szerda délelőtt helyezték el a közép-békési kisváros azon pontján, ahol majd az új, kétszer két sávos nyomvonal halad majd.

Nagy lehetőség lesz ez az út ennek a vidéknek, de ezzel a lehetőséggel élni is kell – mondta Vantara Gyula. Békés megye óriási versenyhátrányban van, ezen valamelyest javít majd az M44-es – hangsúlyozta Dankó Béla országgyűlési képviselő. Boldog István, Szolnok megye, azon belül is a Tiszazug országgyűlési képviselője azt mondta, akik ezért az ügyért küzdöttek, nem adták fel, kitartásuk pedig eredményre vezetett.

Békés megye számára történelmi ez a pillanat: hangsúlyozta Gajda Róbert kormánymegbízott, aki az elmúlt évtizedek legnagyobb sikereként értékelte az M44-es fejlesztését.

Sokat tettek a térség képviselő azért, hogy ez a beruházás megvalósuljon: emelte ki Tasó László közlekedéspolitikai ügyekért felelős államtitkár, aki kiemelte, az itt élő emberek megérdemelték ezt a fejlesztést, melyet kizárólag hazai forrásokból valósítanak meg. Tasó László nem zárta ki, hogy akár már 2020-ra elkészülhet az M44-es teljes szakasza, az eredeti tervek szerint ez a határidő 2022. A Kondoros- Tiszakürt szakasz megépítése várhatóan 2019. harmadik negyedévében fejeződik be, csak ennek köszönhetően 20-25 perccel csökken majd a menetidő Békéscsaba és Budapest között. Ha a teljes vonal megépül, az azt jelenti majd, hogy a megyeszékhely és a főváros között két óra, vagy két óra 10 perc alatt tehetjük majd meg az utat közúton.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …