2024. május 6., hétfő
FONTOS

Jó terméshozam, nyomott árak az agráriumban

Bíznak benne, hogy a hamarosan enyhülő idő nem jár együtt a belvízzel – a megyei agrárkamara elnöke hétfő délben, Békéscsabán kitért az idei évi várakozásokra, és szót ejtett a madárinfluenzáról is. Kulcsár László elmondta, a legújabb, fertőzött terület Szeghalmon van, a járvány a megye több pontját is érinti. Jó hír, hogy az agrártárca gyorsan felismerte az ügy jelentőségét, és dolgoznak a kárenyhítésen.

Nyomott árak jellemezték a tavalyi évet, azonban a termésátlag a kezdeti, leginkább belvíz okozta nehézségek ellenére kiemelkedő volt, a kukorica, a napraforgó és az őszi búza is magas hektáronkénti átlagot produkált.

Kulcsár László kiemelte, Békés megyében az országos átlagnál több volt a földátruházási szerződés, ez pedig elmondása szerint bizakodásra adhat okot. A kamara számára az egyik legnagyobb horderejű ügyet az őstermelői igazolványok cseréje jelentette, ez a folyamat erősítette az átláthatóságot az ágazatban. Elhangzott, kamarai közreműködéssel nagy összegű források érkeztek a megyei agrárium szereplőihez.

Nézze meg ezt is:

Stroke tréninget tartottak a gyulai tagkórházban

Stroke team tréninget tartottak a napokban a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai skill laborjában. A …