2024. április 30., kedd
FONTOS

Kékben ragyogott a kastély az autizmus világnapja alkalmából

Kék lámpával vonultak az Almásy kastélyhoz a Pánczél Imre gyógypedagógiai intézet autizmussal élő tanulói csütörtökön késő délután. Az intézmény által szervezett autizmus-világnapi program az ENSZ által 2007-ben életre hívott, Ragyogj Kéken elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozott.

 
A lámpás felvonulás után gyulai gyermekek mutattak be táncelőadást, majd az autizmussal élő diákok adtak elő verses és énekkari produkciót.

 
A kastélykertben kiállították az intézmény egyik tanulója által készített maketteket is, amelyek hajókat és a gyulai várat ábrázolják.

 
Az intézetnek jelenleg 62 autizmussal élő diákja van, akik bár kommunikációs nehézségekkel küzdenek, hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak. Az beilleszkedésük szempontjából kiemelten fontosak az ilyen események, ahol nagyobb közönség előtt mutathatják meg tehetségüket.

 
Az est fővédnöke, Alt Norbert alpolgármester elmondta, hogy a város nagyra értékeli az intézmény dolgozóinak áldozatos munkáját, és az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni tevékenységüket.
A műsorok után az Almásy kastélyt kék fényekkel világították ki.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …