2024. április 30., kedd
FONTOS

Az ápolói szakmával ismerkedtek diákok a kórházban

Hetedik osztályos diákok vettek részt üzemlátogatáson a gyulai kórházban kedden délután a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

 

A látogatás célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok közvetlen információkat szerezzenek az ápolói szakmáról, ezáltal felkeltsék az érdeklődésüket, hogy a továbbtanulás során ezt a pályát válasszák. A diákok a különböző kórházi osztályokkal ismerkedhettek meg, emellett interaktív feladatokon keresztül őket is bevonva mutatták be, miből áll az ápolói tevékenység.

 
A szülészeti osztályon a fiatalok gyakorló-bábukon megtanulhatták, hogyan kell szakszerűen levetkőztetni az újszülötteket, valamint hogyan kell őket biztonságosan szállítani. A látogatáson részt vevő gyerekek közül többen is azt tervezik, hogy az ápolói szakmát választják, és hasznosnak tartották az interaktív feladatokat.

 
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ötödik éve segít a fiataloknak a pályaorientációban különböző programokkal, amikre a megye minden területéről jelentkezhetnek csoportok.
A fiatalok és az ágazat számára is nagyon fontos, hogy a diákok érdeklődését már ilyen fiatal korban felkeltsék az egészségügyi szakmák iránt.

 
Azok a diákok, akik szakmát választanak, a középiskolában tanulószerződést köthetnek, amely a gyakorlati képzés során nyújt segítséget számukra.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …