2024. április 30., kedd
FONTOS

Inkubátorházat alakítanak ki a Béke sugárúton

Vállalkozók számára alakítanak ki inkubátorházat a Béke sugárút két meghatározó épületében. A munkálatok ezekben a napokban javában zajlanak, ennek során megújulnak a külső nyílászárók, kijavítják, illetve kicserélik a tetőt.

A belső terek új burkolatot kapnak, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést, a vízellátást és az elektromos hálózatot, vagyis a teljes épület megújul úgy, hogy az építészeti szempontból értékes részek megmaradnak – mindez már a kedd délelőtti, helyszíni sajtótájékoztatón hangzott el.

A közel 300 millió forintos pályázatnak köszönhetően nemcsak az irodák működéséhez szükséges eszközöket, hanem a bútorokat is beszerzik. Kónya István alpolgármester elmondta, az önkormányzati önerőt nem igénylő projekt révén öt irodaegységet alakítanak ki, vagyis arra számítanak – nem ok nélkül -, hogy öt vállalkozás talál majd itt helyet.

A munkálatok várhatóan őszig befejeződnek, a Béke sugárúti inkubátorháznak a tervek szerint fontos szerepe lehet a gazdaság erősítésében és a foglalkoztatás növelésében.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …