Augusztus 20-ához közeledve azonban a vendégek érdeklődése egyre inkább az ország tortája felé fordul. Vasárnaptól, a Boldogasszony csipkéje elnevezésű édesség, valamint a cukormentes Kicsi Gesztenye fantázianevet viselő torta a város 3 cukrászdájában is elérhetővé válik majd.
A nyár folyamán a helyi specialitásokat, az Anna-szeletet, mák szuflét, a gesztenye tortát vagy a francia jellegű desszerteket kóstolták meg külföldről érkező vendégek.
Idén a Kézműves cukrászda kínálata közül a mangó fagylalt mellett a legtöbben a pisztácia és a fekete cseresznye ízűt választották. A szezonális különlegességek kínálatába a közeljövőben bekerül az áfonya is.
Balogh László elárulta, a vásárlók körében nem tapasztaltak igényt az extrémebb fagylaltkülönlegességek értékesítésére, inkább a kiváló minőséget tartják szem előtt, melyet a friss, természetes alapanyagok felhasználásával biztosítanak.
Vasárnap reggel 10 órától naponta több mint ezer szelettel készülnek az idei ország tortájából.