2024. május 6., hétfő
FONTOS

Sikeres világbajnoki szereplésen van túl két gyulai atléta

 

A természetben elrejtett adókészülékeket kell minél hamarabb megtalálni, és befutni a célba – nagyon röviden erről szól a rádiós tájfutás. Ebben, a tájfutáshoz hasonló sportágban ért el remek eredményeket egy gyulai lány.

Nagy Gréta a videóban már a napokban, a Bakonyban megrendezett, 5. Ifjúsági Rádióiránymérő Világbajnokság után beszélt a rádiós helymeghatározásban fontos szerepet játszó eszközről. A tizenegy éves, gyulai lány a tizenhat évesek között versenyezve egyéniben 12., csapatban bronzérmes lett. Ezt a sportágat Grétával nagyapja, Nagy Béla ismertette meg, ő korábbi világbajnokként még mindig versenyez a hatvan felettiek között.

Gréta kedvenc sportja a lovaglás, de emellett szívesen foglalkozik a rádiós tájfutással is, és szeretne részt venni a jövő évi VB-n is.

248 kilométert teljesített Ignácz Marietta az augusztusi, angliai 48 órás, ultrafutó világbajnokságon, ezzel megdöntötte egyéni rekordját. Taroltak a magyarok az erős mezőnyt felvonultató versenyen, hiszen minden aranyat megnyertek honfitársaink. Ignácz Marietta egyéniben a tizedik, csapatban pedig az első helyen végzett. A már önmagában különleges versenyt egy 400 méteres rekortán pályán teljesítették az atléták, az első nap rekkenő hőségben, a másodikon pedig esőben és szélben. Ignácz Marietta elmondta, a verseny után még nem húzott futócipőt, de a következő hetekben már kisebb versenyeken elindul. Még ősszel szeretné megkerülni a Balatont, ez egy 240 kilométeres kör lenne. Október végén a 24 órás OB, jövőre pedig újra a 48 órás VB szereplés várja.

 

Nézze meg ezt is:

Stroke tréninget tartottak a gyulai tagkórházban

Stroke team tréninget tartottak a napokban a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai skill laborjában. A …