2024. április 30., kedd
FONTOS

Népszerű a gyulai gyermek szabadidős élményközpont

Felújították és turisztikai attrakciót hoztak létre Gyula egyik meghatározó műemléki épületében, az egykori alispáni lakban.

A július közepétől működő Játszóház kiemelt célcsoportja a családosok közössége, népszerűségét mutatja, hogy a nyári napokban gyakran teltházzal működtekA nyári főszezonban gyerekzsivajtól hangos épület szeptemberre lecsendesett. A másfél hónapos nyitvatartási idő alatti látogatói létszám arról árulkodik, hogy a beruházás sikeres volt, mondta Görgényi Ernő. A tervezéstől indulva, a pályázat benyújtásáig sok esetben évek telnek el. A jelenlegi gazdasági folyamatok, az építőipari áremelkedések miatt a legtöbb beruházásnál megemelkednek a költségek és a pályázati támogatás már nem fedezi az eredeti költségeket. A polgármester kiemelte, ilyenkor az önkormányzat biztosít fedezetet az adott beruházáshoz, ezt követően fordulnak kérelemmel a kormányhoz az önerő visszatérítését illetően.

A Játszóház Gyula június 19-én kezdte meg nyilvános próbaüzemét, július 14-i megnyitása óta pedig nagy népszerűségnek örvend mind a helyiek, mind a városba látogató turisták körében, fogalmazott Alt Norbert. Mindezt a számadatok is alátámasztják.

A Játszóház szeptembertől megváltozott nyitva tartással várja a családokat, hétfőtől péntekig 10 és 12, illetve 15 és 18 óra között. A hétvégi délutánokra külön is készülnek, többek között bábelőadással, zenei foglalkozással, mesesarokkal és íjászbemutatóval teszik színesebbé a programkínálatot.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …