2024. május 6., hétfő
FONTOS

Október 12-én kezdődik a Gyulai Várszínház őszi, kamaratermi szezonja

A terem egyelőre még más képet mutat, hiszen a várból és a tószínpadról behozott technikai, műszaki eszközök foglalják el. Jelenleg ezek javítása, tisztítása és tárolása zajlik.

Az első őszi előadás október 12-én lesz Ágnes, báránykám címmel. A darabban egy törvényszéki pszichiátert – akit Gubík Ági játszik – egy zárdába rendelnek ki. Feladata, hogy felmérje egy apácanövendék beszámíthatóságát, akit saját újszülöttjének meggyilkolásával vádolnak.

Október 24-én a Soproni Petőfi Színház, a felvidéki Csavar Színház és a Forrás Színház koprodukciója látható a kamarában.

A hónap zárásaként, október 28-án egy zenés est lesz Tatár Biankával és Gulyás Leventével. Többek között Dés László, Presser Gábor, Cserháti Zsuzsa dalokon keresztül ismerjük meg az érzéseiket, kapcsolatuk bonyodalmait. A dalok, dalszövegek és versek egy egésszé állnak össze, egyetlen történetet elmesélve.

Novemberben is folytatódik a programsorozat. Novemberben érkezik még Shirley Valentine szerepében Balsai Móni, emellett egy tavasszal elmaradt előadás is várja az érdeklődőket. Pokorny Lia Füst című könnyed zenés estje lesz látható a kamarában.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Útikalauz az édes élethez

Kisné Czeglédi Márta ezúttal Gyovai Helén olasz ételkülönlegességekről szóló kötetét ajánlja.