2024. április 30., kedd
FONTOS

Karate képzésen vettek részt a tankerület testnevelés tanárai

Különleges képzési programon vehettek részt a Gyulai Tankerületi Központ testnevelő tanárai július első hetében.

Három napon keresztül a küzdősportok és a karate alapjait sajátíthatták el úgy, hogy azt az iskolai testnevelés órák keretében szívesen és magabiztosan tanítsák. A képzés elsődleges célja, hogy felkészítsék a pedagógusokat a testnevelés órákon zajló karate foglalkozásokra, ezáltal a gyerekek körében is népszerűsítve a sportágat.

A továbbképzést a Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Diáksport Szövetség által közösen kiválasztott testnevelő tanárok és edzők tartották, így a kollégák most rendhagyó módon egymástól tanulhattak. A három nap alatt összesen 24 testnevelő tanár tanulta meg a karate alapjait, ezzel kezdődött a tréning első napja. A szakmai program azért is különösen fontos, hiszen a nem kifejezetten ebbe az irányba szakosodó testnevelő tanárok semmilyen ehhez hasonló, részletekre is épülő képzést nem kaptak korábban.

A harmadik napon, pénteken a páros gyakorlatokkal foglalkoztak a jelenlévők, valamint az önvédelmi és egészségügyi oktatáson léptek túl. A sportág népszerűsítése sok mindenben segítheti a diákokat, hiszen több fiatalnak magabiztosságot is nyújthat, és akár egy-egy kellemetlen szituációban is segítségükre lehet az a tudás, melyet az iskolákban sajátíthatnak el.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …