2024. április 30., kedd
FONTOS

Kenyér lesz, de mennyiért?

A sütőipari termékek árai talán változatlanok maradhatnak – Jelentette ki Zsarnóczay István, a Zsarnóczay és fivére kft. ügyvezetője arra a kérdésre, hogy mire számíthatunk kenyérárak kapcsán.

Ilyenkor, késő nyáron, betakarítás után örök kérdés szokott lenni, hogy milyen évet zártak a gazdák és vajon milyen minőségű búzát arattak. Az őszi kenyérár alakulása ennek a függvénye is. Zsarnóczay István elmondta, hogy a 2010-es gabona sem árban sem minőségben nem felelt meg. Tavaly ősszel mindent egybevetve duplájáért tudtak kenyeret sütni a pékek, mint előtte. A kenyér árának alakulása azonban nem csak a búza árától függ. Werli József, a Magyar Pékszövetség főtitkára kérdésünkre elmondta, hogy mivel a gázolaj és a benzin ára folyamatosan emelkedik, sajnos nem jelenthető egyértelműen ki, hogy a kenyérárak nem fognak változni.
Egy belvárosi ABC-ben az üzletvezető szerint egyre több a tudatos vásárló, akik már a rozsos- illetve a magvas kenyereket keresik. Ezen termékek árai alapból magasabbak, ezért különösen nem tenne jót egy áremelés.
Egy vásárló szerint az ideális ár olyan 200 forint lenne. Ez a 200 forintos eladási ár elég lehetetlennek tűnik, különösen, ha azt nézzük, hogy a Pékszövetség főtitkára szerint a minimum összeg, melyből meg lehet sütni egy kenyeret az minimum 210-230 forint. Igazság szerint 3-4 héten belül megkapjuk a választ a kenyérár kérdésére, de az már most kijelenthető, hogy a búza minőségén nem fog múlni.

További részletek és a nyilatkozatok a videóban.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …