2024. április 30., kedd
FONTOS

Gyulán szentelték diakónussá Aleksza Jánost és Tapodi Krisztiánt

Zsúfolásig megtelt szerda délelőtt a gyulai Nádi Boldogasszony templom, a hívek, a rokonok és a Szeged-Csanádi Egyházmegye papsága Aleksza János és Tapodi Krisztián diakónusszentelésére gyűlt össze.

A szentmisét Kiss-Rigó László püspök mutatta be, hangsúlyozva: ha Krisztust szeretjük, úgy embertársainkat is szeretjük. A főpásztor arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki legfontosabb feladata a szolgálat.

A prédikációt követően a püspöknek tett fogadalomtétellel folytatódott a liturgia. Az ünnepélyes fogadalomtételt követően a Mennyei Atya áldását kérték a szerpapokra, majd a jelöltek arcra borulva, míg a hívek térdelve énekelték a litániát, majd Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte a telekgerendási Aleksza Jánost és bordányi Tapodi Krisztiánt.

Ezen a szentmisén került sor az olajszentelés szertartására, vagyis a liturgiában használt olajok megáldására, majd a jubiláns papokat, az ezüstjubileumát ünneplő Bauer Csabát és Perlaki Györgyöt köszöntötték. A szerdai nap adott alkalmat az egyházmegyei papi találkozóra is, melyen a résztvevők kötetlenül beszélhették meg az őket érintő, aktuális ügyeket.

 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …