2024. április 30., kedd
FONTOS

Több mint hatvanan húzták a gázt

Hatalmas ugrásokat láthattak azok, akik a vasárnapi esős idő ellenére kilátogattak a gyulavári motokrosszpályára, amikor az utánpótlás junior és az MX4 senior kategória motorosai estek egymásnak. Az előző két kategória az országos bajnoksághoz tartozott, de ezen kívül látható volt egy úgynevezett B open kategóriájú verseny is, meghívásos rendszerben.

{vsig}galeria/motokrossz{/vsig}

A verseny közben kiderült, hogy mint minden technikai sportnál, itt is legalább annyira fontos az edzésen elért jó eredmény, mint például a Forma–1-ben. A rutinos, többszörös bajnok Polgár Gergely elmondta, hogy bár már 38 éve motorozik, de még mindig nem könnyű ez a sport. Legalább hetente kétszer kell motoros edzés és egy héten négyszer-ötször pedig konditerembe kell vonulni, ha ezt a sportot választja valaki. Szerinte, aki egyszer ezt kipróbálja, mással már nem tudja feljebb vinni az adrenalin-szintet.

A gyulaiak szépen teljesítettek a versenyen. Ifj. Gyepes Mihály összetettben a 10. lett. B Open kategóriában Bohák Dávid az első futamban szépen motorozott, és 3. lett. A 2. futamban kétszer esett, ezért csak a 16. helyen tudta befejezni ezt a futamot, így összesítettben 9. lett. Mx4-ben 3 korosztály indult együtt – az oldboy, senior és a supersenior. Seniorban Gyepes Mihály egyenletesen teljesített, mindkét futamban az 5. helyen végzett, így összesítettben is 5. lett. Superseniorban Szokodorán József eleki motoros is a Gyulai MRT egyesület színeiben indult, az első futamban 6. lett, a másodikban pedig javított egy pozíciót és az 5. helyen zárt. Összesítettben így 6. lett. Szintén Superseniorban indult Polgár Gergely, aki mindkét futamban magabiztosan motorozott, és két első hellyel összetettben is megnyerte kategóriája versenyét.

További részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …