2024. április 30., kedd
FONTOS

A civil szervezetek töredéke aktív

A hivatalosan bejegyzett civil szervezetek jelentős része szinte semmilyen életjelet nem mutat. A 300-nál is több csoport közül meglepően kevés számít aktívnak Gyulán. Többek között erről is szó volt a 3Témában, melynek Sós Imre civil referens és dr. Fleischmann Enikő, a Független Egyesület elnöke volt a vendége.

{vsig}galeria/aktivcivilszervezetek{/vsig}

Az elhangzottakhoz képest jó példának számít e tekintetben a Független egyesület, mely 2005-ben alakult a drogprobléma iránt érzékeny, a változásért tenni akaró emberekből. A szervezet egy sikeres pályázatnak köszönhetően 22 hónapig tartó, 25 milliós, uniós forrásból megvalósuló programsorozatot hívhat életre. Ennek révén várhatóan 5000 gyulai családhoz jutnak majd el a szakemberek. A projektben nagy szerepet szánnak a fiatalok megszólításának.

A Független Egyesület már májusban hozzákezd a programok megvalósításához. A Harruckern iskolában megrendezett nyitó konferencia után május 11-én a felnőttek vehetnek részt egy tréningsorozaton, majd egy nappal később teaház várja a fiatalokat.

Részletek a műsorban és a videóban.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …