2024. április 30., kedd
FONTOS

2 milliárdos beruházás Gyulán

 

Összesen 1 milliárd 933 millió forintból valósulhat meg Gyulán és Eleken az ivóvíz minőség javító program. Péntek délelőtt a Közüzemi Kft. eleki úti telephelyén számolt be a város és a cég vezetése arról, hogy immár bizonyossá vált az 1 milliárd 565 millió forintos uniós támogatás, legalábbis az erről szóló értesítést megkapta a gyulai önkormányzat.

{vsig}galeria/ivoviz{/vsig}

Gajda Róbert alpolgármester, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, ez néhány hónapon belül a harmadik nagy összegű beruházás, mely Gyulához kötődik.

50 helyett 10 mikrogramm per liter. Ezek az ivóvíz arzén tartalmára vonatkozó új uniós előírások. Gyulán a régi értékeknek bőven megfeleltek, viszont valamivel az új felett vannak. Dr. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, ezzel a beruházással már az új értékeknek is megfelelnek.

A Közüzemi Kft. üzemvezetője, Virányi István kiemelte, több szempontból is előnyös, hogy két új bázist alakíthatnak ki. Ráadásul így az a változat valósulhat meg, mely a leginkább kíméli majd a fogyasztók pénztárcáját.

A cég ügyvezető igazgatója, Daróczi László arról beszélt, hogy a beruházás nemcsak az ivóvíz minőségét javítja, hanem lehetővé teszi a hálózat egy részének a rekonstrukcióját, vagyis elöregedett csöveket tudnak kicserélni.

Ha minden jól alakul, akkor a Gyulára eső 306, és az Elekre jutó 62 millió forintos önerőt a belügyminisztérium állja. Erről várhatóan a következő hetekben születik majd döntés.

További részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …