2024. április 30., kedd
FONTOS

Kiemelt turisztikai célpont lett Gyula és Békéscsaba környéke

A tavaly ősszel a parlament által rohamtempóban elfogadott turizmusfejlesztési törvény a termékek helyett a desztinációkat helyezi a fejlesztések középpontjába – írta a turizmusonline.hu

A jogszabályok eddig három desztinációt nevesítettek: a Balatont, Sopront és a Fertő-tó térségét, valamint Tokajt és a Felső-Tisza vidékét. A nevesítés mellé konkrét fejlesztési forrás jár, a Balaton esetében ez az összeg 367 milliárd forint. Ebben a pénzből egyebek mellett nagyszabású strandfejlesztés kezdődik még az idén. Sopron esetében a belváros felújítása valósul meg 60 milliárd forintból, a Fertő-tó mellett pedig egyebek mellett egy vadonatúj turisztikai komplexum jön létre 20 milliárdból.
Guller Zoltán(a képen jobbra), a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hamarosan nyilvánosságra kerülnek a Tokaj környékére tervezett fejlesztések, és jön a többi kiemelt turisztikai fejlesztési térség nevesítése, a konkrétumokkal.

Ilyen kiemelt desztináció lesz még Budapest, Debrecen és a Hortobágy, Villány és térsége, Sárvár és Kőszeg, valamint Gyula és Békéscsaba környéke.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …