2024. április 30., kedd
FONTOS

Katasztrófákról szervez konferenciát a levéltár

Ezúttal természeti és társadalmi katasztrófák címmel rendez konferenciát a Békés Megyei Levéltár Gyulán. A pénteki rendezvényen, melynek a városháza, egykori megyeháza díszterme ad otthont, többek között Erdmann Gyula, Daróczyné Leiszt Emma, Héjja Julianna Erika és Sáfár Gyula tart előadást.

{vsig}galeria/erdeszadamm{/vsig}

Hogy az intézmény miért ezen, első hallásra szokatlannak tűnő témakörben szervez konferenciát, arról Erdész Ádámot, az intézmény vezetőjét kérdeztük.

A rendezvény zárásaként Erdész Ádám a nagy gazdasági válság megyei következményeiről beszél. Mint ismert, a válság 1929. októberében, a fekete csütörtökkel kezdődött a pénzügyi-gazdasági mélyrepülés, mely négy éven tartott, súlyos munkanélküliséget, csődöket, túltermelést és inflációt idézve elő. Mindez térségünkben is komoly károkat okozott.

Erdész Ádám kiemelte, a levéltár konferenciáinak témái mindig aktuális ügyekhez kapcsolódnak. Így építették fel korábbi rendezvényeiket, és volt szó éppen az utazásról, vagy választási évben a választások történetéről.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …