2024. április 30., kedd
FONTOS

Átvették a mesterlevelüket a megyei szakemberek

Eskütétellel kezdődött, majd 15 szakmában 116-an vehették át mesterlevelüket szerda este a békéscsabai Phaedra Rendezvényközpontban.

Az elmúlt 16 évben több, mint 1000 mesterlevelet adott át a Békés Megyei Kereskedelmi-és Iparkamara. Idén Békéscsabáról 22-en, Orosházáról és Mezőberényből 6-an, Békésről 5-en, Gyuláról és Szarvasról 4-en vették át oklevelüket.

Gyuláról Pásztor Zoltán kőműves, Török Andor András szakács, Lengyel Zoltán víz-gázszerelő, illetve Hamza Gabriella Adrienn pincér vált mesterré.

Az eseményen elhangzott, a mesterképzés felgyorsult, hiszen a duális képzés bevezetésével egyre több a gyakorlati képzőhely. Békés megyében ez a szám meghaladja a 900-at. Ezeken a helyeken csak a mester címmel rendelkezők oktathatnak, ők képezhetik a szakember utánpótlást.

A mesteravatón a legújabb mesterek egy-egy példányt kaptak abból a kiadványból, amelyet az iparkamara készített. A “Mesterlevél 2017” című könyv tartalmazza mindazok névsorát, akik november 15-ig mestervizsgát tettek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …