2024. április 30., kedd
FONTOS

Felhívás kitüntetési javaslattételre

„Gyula Város Díszpolgára”

(Javasolható olyan magyar vagy külföldi, nem gyulai lakosnak ez a város elismerését és megbecsülését kifejező kitüntetés, aki Gyula város érdekében kiemelkedően dolgozott, munkásságával hozzájárult a város hírnevének gyarapításához, illetve tevékenységével élete során gazdagította az egyetemes civilizáció értékeit. A kitüntetésből önkormányzati választási ciklusonként egy ítélhető meg.)

„Kiváló Polgár”,

(Javasolható azon gyulai polgár, aki az élet valamely területén kiemelkedő eredményeket szerzett, cselekedetei példaként állíthatók a jelen és az utókor elé. A kitüntetésből évente legfeljebb egy ítélhető meg.)

 

„Gyula Városért”,

(Javasolható azon Gyulán tevékenykedő kollektíva és magánszemély amely, vagy aki az élet valamely területén kiemelkedő eredményeket szerzett, cselekedetei példaként állíthatók a jelen és az utókor elé. A kitüntetésből évente, kollektívaként egy, magánszemélyek tekintetében legfeljebb öt ítélhető meg.)

 

„Gyula Város Szolgálatáért”

(Javasolható az önkormányzat által fenntartott intézményeknél foglalkoztatott közalkalmazottak, köztisztviselők, és önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságok dolgozói részére, aki legalább 15 év közalkalmazotti vagy köztisztviselői jogviszonnyal rendelkezik, ebből legkevesebb 10 évet jelenlegi munkáltatójánál töltött és nem részesült fegyelmi büntetésben. A kitüntetésből évente legfeljebb három ítélhető meg.) kitüntetésekre.

 

A javaslatokat Dr. Görgényi Ernő polgármesternek címezve 2013. december 15-ig lehet benyújtani, a Polgármesteri Hivatal Önkormányzati és kulturális osztályára, melynek tartalmaznia kell:

 – a kitüntetésre javasolt személy vagy kollektíva adatait,

 – az adományozás alapjául szolgáló tevékenység részletes leírását, valamint

 – a javaslattevő aláírását és lakcímét, illetve székhelyét.

 

A javaslattétellel és az adományozással kapcsolatos további részletes információk a város honlapján www.gyula.hu címen találhatók, valamint a Polgármesteri Hivatal Önkormányzati és kulturális osztályától kérhetők az 526-823, vagy az 526-820-as telefonszámokon.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …