2024. május 1., szerda
FONTOS

Dér András “Az ismeretlen Antall József” című dokumentumfilmjeit mutatták be

Antall József gyerekkorától indul a történet abban a portréfilmben, amely a rendszerváltás utáni Magyarország első szabadon választott miniszterelnökéről szól.

December 5-én Dér András két részes filmjét, “Az ismeretlen Antall József” című dokumentumfilmet mutatták be a Várszínház kamaratermében. A néhai miniszterelnök ifjú korától kezdve az 56-os forradalomban való részvételéről és meghurcolásáról mesélnek családtagjai, barátai, tanítványai a film első részében.

A film nem csupán a politikai tettekre kíván fókuszálni, erről majd leginkább a harmadik részben találhatnak információt az érdeklődők. A második epizódban a felkészülés időszakát, és az ellenzéki oldalon képviselt szerepét mutatja be. Ebben a részben a közvetlen, hajdani kollégáival készült interjúk állnak a középpontban.

A dokumentumfilmben megszólalók között nem csak iskolatársak, családtagok, politikai társak, hanem politikai ellenfelek is voltak, amiből kifolyólag vegyes kép alakul ki a nézőben Antall Józsefről, ugyanakkor az nem biztos, hogy ez egyezik azzal, amit a 80-as évek végén alakítottak ki róla az emberek.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …