2024. május 1., szerda
FONTOS

Gyuláról gyulaiaknak

 

Ezzel a címmel indult ingyenes, 12 előadásból álló tréning a turizmus területén dolgozó gyulaiak számára. A legfontosabb cél az volt, hogy a fürdővárosba látogató vendéggel kapcsolatba kerülő szolgáltatók jobban megismerjék helyi értékeket.

A kezdeményezést hiánypótlónak nevezte a helyi idegenforgalmi egyesület elnöke.

– Ahhoz, hogy az ide érkező turistáknak el tudjuk adni a szolgáltatásainkat, azt magunknak is ismernünk kell, hiszen ezeket mindenkinek személyesen, a saját élményeit beletéve kell ajánlani – mondta Kiss József.

A képzés egy idegenvezetéssel kezdődött, a résztvevők körbejárták a várost, a legfontosabb nevezetességeket. Kocsis János elmondása szerint a helybeliek is hallottak új dolgokat, ilyen volt például Knézich Károly kardja, amit a hagyomány szerint egy szekér kereke alá téve tört el, és nem adta át azt az oroszoknak.

A tréningsorozatot sikeresnek mondta a szervező cég vezetője, Komoróczki Alíz, ugyanakkor arról is beszámolt, hogy az eredetileg jelentkező 55 ember közül közül messze nem mindenki csinálta végig a tanfolyamot, melynek végén 21-en kapták meg a “Kiváló Gyulai Vendégváró” címet. A program sikere után nagy az esély rá, hogy hamarosan újra indul a képzéssorozat.

Az eseményről készült képes beszámolónkat a Galéria rovatunkban találja.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …