2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Húskombinát: reményt ad a pápai példa

Görgényi Ernő érdeklődésünkre hasznosnak ítélte a pápai látogatást, az ottani sikerek részben átültethetők a gyulai gyárra.

Pápán a vállalat menedzsmentje, vezető munkatársai létrehoztak egy kft-t, vagyis összefogtak, hogy megmentsék a gyárat. Emellett sikerült mozgósítaniuk a beszállítói kört, mely szintén létrehozott egy gazdasági társaságot. Mivel az üzem megmentéséhez még így is hiányzott valamennyi pénz, beszállt a helyi önkormányzat.

A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzatnak ugyan nincs tulajdonrésze a húskombinátban, de nagyon fontosnak tartják, hogy a gyár megmaradjon, és ezért mindent meg is tesznek. Mint mondta, nem csak ugyanazon szereplőkkel menthető meg a gyulai üzem, mint a dunántúli, de a konstrukció lehet hasonló, egyúttal itt az állami szerepvállalás is elképzelhető.

Azt a felszámoló mondta el hétfőn a Gyula Tv-nek, hogy ő arra törekszik, hogy legyenek a húskombinátnál új tulajdonosok. Máté Istvánné egyik fontos feladataként határozta meg, hogy olyan gazdája legyen a gyárnak, mely hosszú távon biztosítaná a termelést. A felszámolónak tudomásunk szerint 270 napja van arra, hogy ez megtörténjen.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …