2024. május 6., hétfő
FONTOS

Húságazati kérdésekről egyeztetett Budai Gyula

Budai Gyula a tárgyaláson biztosította a résztvevőket, hogy a kormány továbbra is elkötelezett aziránt, hogy hozzájáruljon az érintett térségek húsipari szektorában a foglalkoztatási szint fenntartásához, esetleg javuláshoz.

Megerősítette továbbá, hogy “a kormány elsődleges törekvése a munkahelyek megóvásához szükséges döntés soron kívüli megvalósítása” – tartalmazza a közlemény.

A VM parlamenti államtitkára az elmúlt hetekben többször is egyeztetett a három város húsipari cége stabilizálásának lehetőségeiről. Az ügyben fogadta a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) képviselőit is, azt követően, hogy a szakszervezet december elején demonstrációt tartott a VM előtt.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is tárgyalt korábban, még december 10-én a három város polgármesterével és országgyűlési képviselőjével, és már akkor hangsúlyozta, hogy a kabinet és az érintett önkormányzatok megmentik a gazdasági nehézséggel küzdő gyulai, pápai és kaposvári húsipari cégnél dolgozók munkahelyét. A kormány mindhárom településen megadja a segítséget ahhoz, hogy a több száz munkahely – a beszállítókkal együtt több ezer ember megélhetése – garantálva legyen – mondta.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …