2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Részletek: 1,8 milliárd Gyulának (VIDEO)

Mint ismert, a közösség figyelmeztető levelet küldött a magyar kormánynak arra hivatkozva, hogy a sajtóból úgy értesült, a kabinet állami támogatást kíván nyújtani a Gyulai Húskombinátnak. Budai Gyula államtitkár már korábban jelezte: az állam az uniós jogú keretek adta lehetőségeken belül kíván mindent megtenni a húsipari ágazatban dolgozók munkahelyeinek megmentéséért.

A kormányhatározattal támogatott települések ezen listáján Gyula szerepel az első helyen a maga 1,8 milliárdjával. Utána a hírekben leginkább a nehéz helyzetbe került húsipari vállalatával szereplő Pápa következik 1500 millió forinttal. 

A hírrel kapcsolatban megkeresésünkre Petrusán Györgyné, a húsipari szakszervezet helyi vezetője azt mondta, nem rendelkeznek több információval. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a felszámoló egyeztetve a szakszervezettel és az üzemi tanáccsal 340 fős csoportos létszámleépítést jelentett be a munkaügyi központnál. Ennek értelmében az érintett dolgozók egy hónap múlva kapják meg a felmentésről szóló értesítést.

Az 1,8 milliárdos támogatással kapcsolatban megkérdeztük Görgényi Ernő polgármestert, aki azt mondta, amint megérkezik a pénz, sajtótájékoztatót tartanak.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …