2024. május 1., szerda
FONTOS

Aranyanyu díjat kapott a gyulai doktornő

Az idei díjazottak elsősorban a speciális problémákkal küzdő és a hátrányos helyzetből indulók életében játszanak meghatározó szerepet. Van közöttük, aki szülők nélkül nevelkedő fiatalokat vagy éppen fogyatékkal élőket támogat és segíti őket egy teljesebb élethez, és olyan is, akinek munkája a koraszülött vagy cukorbeteg kisgyerekek és hozzátartozóik mindennapjaiban elengedhetetlen. A Richter Aranyanyu Díj az évek alatt a női önbecsülés növelésének, a hétköznapi hősök elismerésének jelképévé vált.

Az Aranyanyu jelöltek tízezreket buzdítottak szavazásra, a döntősökről készült kisfilmeket több mint 20 ezren töltötték le. A legnagyobb rajongótábora az orvos kategória jelöltjeinek volt, ők kapták a beérkező szavazatok közel felét.

Dr. H. Nagy Katalin (a kép jobb szélén) az orvos kategória közönségdíjasa végig vezette a listát. Kati néni az, aki a legtöbb szavazatot kapta minden döntős közül. Dr. H. Nagy Katalin gyermekdiabetológus a cukorbeteg gyermekek és hozzátartozóik támogatására tette fel életét, bármilyen élethelyzet adódik, Kati nénire éjjel-nappal lehet számítani. Közösségük, a Hétpettyes Angyalok könyvet jelentetett meg a diabetesről, több száz gyereket támogat és minden évben közös táborokat is szerveznek.

A program célja, hogy minél jobban ráirányítsa a figyelmet azokra a nőkre, akik a környezetünkben élnek, akik a családjukért, hivatásukért és közösségünkért egyaránt sokat tesznek. A több mint egymillió forint összdíjazású versenyre idén rekordszámú, közel 400 jelölés érkezett.

„Számunkra minden nő már akkor Aranyanyuvá vált, amikor jelölték a díjra. A célunk éppen az, hogy mindenki vegye észre a környezetében észrevétlenül tevékenykedő hősnőket, akik erőn felül tesznek a közösségekért. A Richter a Nőkért programunk egyik alappillére az Aranyanyu Díj. Szeretnénk elérni, hogy a pedagógusok és az egészségügyben dolgozó nők a mindennapokban nagyobb figyelmet, a társadalom részéről is nagyobb megbecsülést kapjanak” — hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

A zsűri kategóriánként négy, vagyis összesen 12 jelöltet juttatott a döntőbe. Ők lehetőséget kaptak arra, hogy történetüket a nagyközönség is megismerje.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …