2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Ellenállással találkozott a csomagosztó DK

Köszönet érte. Örömmel vállaltuk ezt a megbízatást, de nem számoltunk azzal, amivel sajnálatos módon szembe találtuk magunkat.” –írta a Gyula Tv-hez is eljuttatott közleményében Máthé Zoltán, a DK gyulai elnökségének tagja. Úgy fogalmazott, ellenállással, elutasítással, a felkeresett oktatási intézmények vezetői részéről félelemmel találkoztak.

Emlékeztetett, tavaly úgy osztották a csomagokat az egyik oktatási intézményben – akinek a vezetője talán tapasztalatlansága, vagy éppen a pedagógiai érzékenysége révén hozzájárult az akciónkhoz -, hogy nem nevezték meg magunkat, mert az akciót nem akarták kampánycélokra felhasználni. Azóta megtudták, hogy ez a vezető igen kemény elmarasztalásban részesült.

Azt írta, hogy már túl vagyunk minden választáson, ezért ismét csak az a helyzet, hogy kampánycélokat nem szolgálhattak, kizárólag humanitárius célokat szerettek volna, de a szemellenzős, szűkkeblű fideszes korifeusok – pártpolitikai elveiktől vezérelve – jelentősen megnehezítették számukra az ajándékozást.

A Demokratikus Koalíció sajnálatosnak tartja azt is, hogy a Mikulás-csomagok adományozójának nevét, a kiosztásában segítséget nyújtó szervezetet, illetve a gyermekek egészsége érdekében magas fokú hivatástudattal tevékenykedő segítőnket nem nevezhetjük meg, mert tartaniuk kell a jelenlegi hatalom „rosszallásától”.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …