2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Gyula hitel és hiány nélkül működik (VIDEO)

Emellett jók az önkormányzat pénzügyi mutatói is. Görgényi Ernő polgármester kedd délelőtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormányzati segítség és a helyi takarékossági intézkedések meghozták eredményüket, hiszen újabb működési hitel és hiány nélküli költségvetés elfogadására készülnek, mely egy 150 millió forintos tartalékot is magába foglal.

A konszolidált költségvetést segítette, hogy jelentősen emelkedtek a város helyi adóbevételei. Ezt emelés nélkül, a helyi vállalkozások és a turisztikai szolgáltatók erősödése révén sikerült elérni. A város iparűzési adóbevételei például 591 millió forintról 788 millióra, majdnem 200 millió forinttal emelkedtek. Bővült az idegenforgalmi adóbevétel is.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2013-ban Gyulára koncentrálódott a megyei ingatlanfejlesztések jelentős része. 2014-ben a lakások 60 százaléka Gyulán épült. Míg városunkban 20 százalékkal emelkedett ez az arány, addig például Békéscsabán 60 százalékkal csökkent. Görgényi Ernő ennek kapcsán kiemelte, ezek az adatok egyfajta megerősítést jelentenek, hogy a város jó úton jár.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …