2024. május 7., kedd
FONTOS

Elégedett a virágos zsűri Gyula teljesítményével (VIDEO)

A település ugyan tavaly arany minősítést szerzett a nemzetközi versenyen, ennek ellenére idén újra benevezett a hazai versenybe, és hogy a színvonal azóta sem csökkent, azt a hazai zsűrit képviselő szakemberek is megállapíthatták. Rárósiné Tapodi Petronella, Hódmezővásárhely városi kertésze azt mondta, átgondolt, és rendezett állapotokkal találkoztak a fürdővárosban.

Ennek ellenére – az eddigi tapasztalatok alapján – Gyulának kevés esélye van az idei megmérettetésen. Az ítészek ugyanis egy ideig “pihentetik” a nyerteseket, az elmúlt évek gyakorlata alapján másoknak is megadják a lehetőséget, vagyis városunk a végső győzelemért jópár évig biztosan nem lesz versenyben. A díj fontos, de nem elsődleges célja a virágosításnak – derült ki a gyulai főkertész szavaiból.

Szászné Várkonyi Adrienn arról számolt be, hogy a tartalom a tavalyi csúcshoz képest lényegében változatlan, a város közterületei nem lettek kevésbé virágosak. Gyula közterületein – ha ide számítjuk a várfürdő területét is -, nem kevesebb, mint 60 ezer tő virágot ültettek ki, vagyis majdnem minden egyes gyulai polgárra jut két tő virág.

Nézze meg ezt is:

Elballagtak a Göndöcs, a Harruckern, a Karácsonyi és az Erkel diákjai

  Idén a katolikus közösségi házból indult a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum ballagási menete. A …