2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Szeged-Grosics – SZTK 3-2 (VIDEO)

Klausz László több ponton is változtatott csapatán, felhozta a Csongrád megyei első osztályban küzdő fiókcsapatból Achimot és Geigert. A hazai szurkolók számára jó hír volt, hogy az előző szezon házi gólkirálya, Germán tamás ismét a kezdőben kapott helyet. A vendégek tavaly egy bajnoki és egy kupameccsen is 1-0-ra győztek Gyulán, nem kezdték rosszul a bajnokságot sem, így önbizalommal léphettek pályára. Számukra az jelenthetett gondot, hogy vezetőedzőjük, Horváth Ferenc eltiltása miatt csak a nézőtéren lehetett jelen.

A mérkőzést a Szigetszentmiklós kezdte jobban. A második percben Nagy Olivér ment el a jobb oldalon, lövése azonban elkerülte a kaput. Körülbelül 10 perc után átvette az irányítást a hazai csapat, ez azonban leginkább enyhe mezőnyfölényt jelentett. A 17. percben Szabó Péter végezhetett el szabadrúgást, de lövése veszélytelen volt. A 23. percben újra ő próbálkozott, de Sántának nem okozott gondot a felpattanó lövés. A 30. percben Balázs Richárd kapott egy hosszú labdát a jobb oldalon, és Mészáros mellett úgy talált a kapuba, hogy a labdához Szántai is hozzáért. Három perc múlva újra Szabó Péter próbálkozott, de lövése mellé ment. A 39. percben Germán – Achim – Geiger volt a labda útja. Utóbbi elfektetett egy védőt, beadását pedig a jól érkező Király Patrik a kapuba helyezte. A 41. percben Király Patrik és Nagy Olivér összecsapása után Nazsa Tamás utóbbit kiállította, így a vendégek 10 emberre fogyatkoztak.

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Szeged. A 47. percben Germán Tamás lövése zúgott fölé. Az 53. minutumban Mészáros beadása után Király Patrik bombázott fölé. Az 57. percben Szabó Péter ívelt lágyan Germán felé, aki kis szerencsével megtartotta a labdát, de lövését Sánta magabiztosan fogta. A 62. percben a kifutó Szántai Levente találta el Kovács Jánost, a játékvezető a kapusnak sárga lapot adott, az SZTK javára pedig büntetőt ítélt. Ezt Balázs Richárd magabiztosan értékesítette, így a vendégek emberhátrányban szerezték meg újra a vezetést. A 66. percben Mészáros szabadrúgása után Andorka vette le a labdát, majd Geiger vállalkozott lövésre. Nem sokkal később Hevesi-Tóth labdája után Balázs törhetett kapura, de Berde jól lépett közbe. A 73. minutumban szabadrúgáshoz jutott a hazai együttes. Germán Tamás remekül tekert a kapuba. Nem kellett sokat várni a 3. szegedi gólra sem, 4 perccel később Király Patrik szöglete után Germán emelkedett a legmagasabbra, és a kapuba fejelt. A 82. percben az SZTK jutott jó lehetőséghez, Illés Gyula azonban fölé tekerte a szabadrúgást. Bár a hazaiak a meccs végéig próbáltak támadni, újabb gól már nem született, Szeged 2011-Grosics Akadémia – SZTK-Erima 3-2. 

A Szeged a jövő hétvégén a legutóbb a Gyirmótot legyőző Budaörs otthonába látogat, a következő hazai találkozót szeptember 30-án játsszák a Soroksár ellen.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …