2024. május 6., hétfő
FONTOS

Elbontották a Harruckern téri karácsonyfát (VIDEO)

Ez egyben azt is jelenti, hogy a megkopasztott fenyők az utcára kerülnek. Képünkön a díszeket már a következő szezonra pakolják el a Harruckern téri, városi karácsonyfáról.

Január 6-án, vízkeresztkor véget érnek a karácsonyi ünnepek. Sok helyen hagyományosan ilyenkor, vagy a napokban szedik le a karácsonyfát.

Így történt ez a városi fenyőfák esetében is. A közüzemi kft. munkatársai elsőnek a fa alját gallyazták, majd a lebontott fát elszállították.

Az otthoni fenyőfákat a közüzemi kft. összegyűjti és kikerülnek a komposztáló telepre. A családi házas övezetnél arra kérik a lakosságot, hogy a kukák, konténerek környékére helyezzék a fákat, melyekről kérik a díszek, csillagszórók, szaloncukrok eltávolítását, hogy a feldolgozó gépeket ne rongálják. A lakótelepekről, illetve a családi házaktól heti egy alkalommal szállítják el a kint elhelyezett fákat.

A közüzemi kft. arra kéri a lakosságot, hogy ne darabolják fel a fákat, hanem csak helyezzék el a hulladéktárolók mellett és ők onnan elszállítják.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Útikalauz az édes élethez

Kisné Czeglédi Márta ezúttal Gyovai Helén olasz ételkülönlegességekről szóló kötetét ajánlja.