2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Távol-keleti expanzióra készül a Gyulahús (VIDEO)

A kivitel döntő többsége Európára koncentrálódik, de – bármilyen meglepő is – a vállalat a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területére, a 7 milliós Hongkongba is szállít kolbászt.

Ez jó alap lehet a távol-keleti expanzióhoz, melynek egyik fontos lépése következhet márciusban, a tokiói Foodexen. A cég elsősorban a szárazáru termékekre építhet a Távol-Keleten, a májasokat már csak a rövidebb szavatossági időnek nem kedvező, hosszú hajóút miatt sem lenne értelme ott reklámozni. A kolbász viszont nyerő lehet, bár Daka Zsolt szerint a japánok nem pont azt az ízvilágot részesítik előnyben, amit mi, magyarok, így kisebb módosításokra szükség lehet a receptúrában.

A Gyulahús a Foodexen elsősorban azt szeretné elérni, hogy a cég neve ismertebbé váljon a térség lehetséges megrendelői között, de nyilván nem zárkóznának el a konkrét vételi ajánlatoktól sem. A menedzsment azon is dolgozik, hogy Japán mellett Kínában is megjelenhessenek, bár ott jelenleg csak néhány maygar társaságot fogadnak el, őket is fagyasztott és előhűtött sertéshús szállításával kapcsolatban, a sertéshús készítmények engedélyeztetése jelenleg is zajlik.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …