2024. május 7., kedd
FONTOS

Szobanövények költöznek a kastélyba

Szobafenyők, fikuszok, jukkák, filodendronok – zömmel ezek a növények költöznek néhány héten belül új, gyulai otthonukba.

A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. február közepén fordult a Gyulán és a környéken lakókhoz, hogy szobanövényekkel segítsék a tavaly felújított művelődési központ és a hamarosan átadásra kerülő Almásy-kastély közösségi tereit. A felhívás közzétevői ezzel szeretnék otthonosabbá tenni az intézményeket, de nem titkolt céljuk, hogy az itt élők önmagukhoz még közelebb állónak, mintegy sajátjuknak is érezzék az épületeket – s az ott teremtődő értékeket.

– Megható az a nagy érdeklődés, az a segíteni akarás, amivel kérésünkre reagáltak a minket figyelők – mondta Dombi Ildikó, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Akadt több olyan segítő, aki három kedvelt virágát is nekünk szánja. Valamennyi hozzánk fordulóval időpontot egyeztetünk, s mi magunk szállítjuk majd el a felkínált szobanövényeket – fogalmazott az ügyvezető.

A közművelődési intézmény segítségére szükségük is lesz a felajánlóknak, hogy a virágok eljuthassanak új otthonukba: olyan, a jelenlegi lakhelyüket kinőtt, nagyméretű növények kerülnek új helyükre, amik szállítása személygépkocsival nem lenne lehetséges. Nem egy közülük két méteres, vagy azt is meghaladó magasságú.

A felhívást közzé tevők nagy örömére egyébként nem csak a fürdővárosból jelentkeztek a megadott elérhetőségeken; Kétegyházáról, Újkígyósról, de Békéscsabáról is akadt több felajánló.

A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. március első hetében még várja azok e-mailjeit, telefonjait, akik a lakást már kinőtt szobanövényeiket szeretnék jó helyen, gondoskodás mellett tudni; a felajánlásokat a 66/463-544 telefonszámon és az erkelmuvhazgyula@t-online.hu címen tehetik meg.

 

Nézze meg ezt is:

Fúziós tánccal ért véget a várszínház tavaszi évada

India ősi eposza, a Ramajana szolgáltatta a fő témát a Trigatu tánccsoport társulatának, akik a …