2024. május 8., szerda
FONTOS

Rendhagyó előadás és szimuláció a drogok veszélyeiről (VIDEO)

Elsőként Klobusiczky György főiskolai tanár egy interaktív előadással foglalta össze a fiatalokra leselkedő veszélyeket, majd egy szimulációs gyakorlaton élő szereplők játszottak el egy disco balesetet.

Az élő, interaktív előadás nem szokványos formában világított rá a fiatalokat érintő problémákra, hanem közérthetően róluk szól, nekik, az ő stílusukban, mert a tapasztalatok szerint ez a módszer hatékonyabb, mint a hagyományos felvilágosító előadások.

Az előadás utáni szimulációs gyakorlaton a szereplők egy disco balesetet játszottak el, amikor is az ittas sofőr elgázol egy biciklist. A rövidesen kiérkező mentők, rendőrök és tűzoltók azonnal megkezdik a mentési munkát.

A cél itt is olyan formában felhívni a figyelmet a veszélyekre, ami eltér a hagyományos módszerektől ami láthatóan elgondolkodtatta a fiatalokat.

A rendőrség a jövőben további hasonló programokkal szeretné felhívni a fiatalok figyelmét az őket érintő veszélyekre, hogy minél kevesebb tragédia történjen egy átbulizott éjszaka után.

Nézze meg ezt is:

Fúziós tánccal ért véget a várszínház tavaszi évada

India ősi eposza, a Ramajana szolgáltatta a fő témát a Trigatu tánccsoport társulatának, akik a …