2024. május 1., szerda
FONTOS

Szeged-Grosics – Csákvár 6-0

A Csákvárt fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II. Merkantil Bank szezonbeli utolsó, 30. fordulójában. Ősszel egy gólzáporos összecsapáson a Fejér megyeiek győztek 3-2-re.

A hazai keretben sok volt a hiányzó, Oláh Gergő és Germán Tamás eltiltás, míg Hegedűs Martin, Mészáros Márk, Denis Obot sérülés miatt nem állhatott pályára. Viszont négy fiatal igen, Zabari, Pászka, Zádori és Povázsai is játékhoz jutott az utolsó bajnokin.

A Szeged-Grosics kezdte támadóbb szellemben a találkozót. A sípszó után néhány perccel már védenie kellett a csákvári hálóőrnek Zabari lövése után. Nem sokkal később ismét Zabari veszélyeztetett. A 21. percben Dulló lövése távolabb, az erdős részen landolt.
A másik oldalon Zabari-Zádori-Király volt a labda útvonala, majd Gróf védett. Kis idő múlva Szabó szögletét Zádori csúsztatta a kapu mellé.

Közel fél óra játék után megszületett az első gól. Király távolról lőtt, majd Dullón megpattanva irányt váltott a labda. A 32. percben Makrai lőtt a kapu irányába, majd Farkas játékvezető belefújt a sípjába, 11-est ítélt, melyet Makrai végzett el. A büntetőt Molnár F. Tamás kiütötte.

A Szeged-Grosics fél perccel később már meg is szerezte második találatát. Király Coroiannak passzolt, aki azonnal lőtt. A 36. percben kétszer is résen kellett lennie a hazai kapusnak. Először Makrai, majd Molnár ívelését tolta el a kapu elől. Az első félidő hajrájában Coroian ívelése Zádori fejét találta meg. Bólintását Gróf védte.

Lendületesebben kezdte a második játékrészt a Csákvár. Makrai próbálkozását Molnár F. tolta a kapu mellé. Pár perccel később pedig Molnár szabadrúgása kerülte el a kaput. A 62. percben Pászka még az erdőbe, fél minutum múlva Zádori viszont a kapuba helyezett, megszerezve ezzel csapata harmadik találatát. Nem kellett sokáig várni a negyedik gólra. Coroian a 67. percben magabiztosan lőtt a bal felső sarokba.

Ekkora hátrányban sem adta fel a Csákvár, Szalai lövését Molnár F. elől Farkas Márk fejelte a kapu fölé. A 80. percben folytatódott a szegedi gólgyártás. Zabari Zádori fejét találta meg, aki a kapuba bólintotta a labdát. Veszelinov, majd Pászka is próbálkozott a hátralévő időben, de a 85. percben Szabó szögletét követően Veszelinov szerezte meg a szegediek hatodik találatát. A hajrában Povázsai lőtt a kapu elé, majd Andorka a kapufát találta telibe.

Az eredmény a hármas sípszóig már nem változott. Szeged 2011-Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 6-0.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia 30 mérkőzést követően 40 ponttal a 10. helyen zárta a 2015/16-os idényt.

A 2016/17-es NB II-es idény július végén veszi kezdetét.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …