2024. április 29., hétfő
FONTOS

Gyulán versenyeznek a legjobb kis iskolák

Az atlétika mellett kézilabdában és labdarúgásban mérik össze erejüket Gyulán, a “Kis iskolák sportversenyének országos döntőjében.

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, a négy napon át, csütörtöktől vasárnapig tartó esemény nagy jelentőséggel bír a diákolimpiai versenyrendszerben, megrendezése pedig az érkező 8-900 vendég miatt logisztikai szempontból sem ki kihívás.
A megújítást és az aktivitást tűzte zászlajára a megyei diáksport egyesületet nyolc hónapja vezető elismert röplabda edző, Kormos Mihály. Ennek részeként szeretnének minél több országos döntőt Békés megyében megrendezni. Kiemelte, az előttünk álló esemény is e sorba illeszkedik, hiszen az elmúlt egy évtizedben a megyében Békéscsaba adott otthont országos rendezvényeknek, most viszont a fürdőváros lehet a házigazda.
A jövőben sem csak Békéscsabában gondolkodnak, ez pedig felértékelheti a környező városok jelentőségét is. A kis iskolák sportversenyének döntője csütörtök este a megnyitóval kezdődik. Péntektől vasárnap délelőttig az atlétika versenyeket és a labdarúgó mérkőzéseket a sportpályán, a kézilabdát a Don Bosco és a városi sportcsarnokban rendezik.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …