2024. május 7., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 26.

Témák:

– 20 iskola diákjai mérettették meg magukat a 23. Országos Bibliai Történetmondó Versenyen. A gyulai eseményen két évfolyamonként egy-egy bibliai szöveget kellett elmondani az Ó-, illetve az Újszövetségből.

– Tanulni, tanítani és alkotni: ez B. Jász Jolán művész-tanár személyes mottója, és e hármas gondolat mentén rendezték meg a csütörtök délután megnyílt kiállítását a Kohán képtárban. Az eseményen Durkó Károly, az oktatási és kulturális bizottság elnöke kiemelte, újabb jeles gyulai alkotó munkáit mutathatják be.

– A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik képzési célú Erasmus programon vettek részt. A szigetországban tartott ötnapos képzés célja a nyelvi készségfejlesztés és a kommunikációs stratégiák fejlesztése volt.

– Valamennyi gyulai iskola képviseltette magát a Pánczél Imre intézmény költészet napi programján. Az eseményen így a fogyatékkal élő fiatalok együtt mondhattak verset ép társaikkal.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 05. 02.

Témák: – Együttműködési megállapodást kötött Gyula a Nemzeti Tudósképző Akadémiával és a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvánnyal. …