2024. április 30., kedd
FONTOS

Együttműködésre készül Gyula a Pető Főiskolával

Együttműködési megállapodás megkötésére készül az önkormányzat a Pető András Főiskolával: döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Ezzel az egyedülálló Pető módszert, mint gyógyszolgáltatást vezetnék be több szinten Gyulán.
Gyula turisztikai és gyógypedagógia életében is jelentős mérföldkő lehet az az együttműködési megállapodás, melyet a város a Pető András Főiskolával fog megkötni hamarosan. Ennek lényege, hogy az intézet a jelenleg csak a fővárosban végzett Pető módszert, mint  gyógyszolgáltatást a fürdővárosban is több szinten bevezetné. A főiskola stratégiájának kiemelt része, hogy ezek a gyógypedagógia szolgáltatások minél több emberhez eljussanak és minél több helyen legyen biztosított a hozzáférés a sérültek számára.

A főiskola ez egyedülálló Pető módszer alapján végzi a tevékenységét, segíti a mozgásukban akadályozottak életminőségének javítását, gyermekek fejlesztését, szakemberek képzését. Gyulán két pillére lenne az együttműködésnek, egyrészt az intézetbe érkező külföldiek elszállásolását és ellátását biztosítanák Gyulán a várfürdővel együttműködve, másrészt a jelenleg csak Budapesten végzett speciális ellátásokat is ide telepítenék. Ez a központ hangsúlyt fektetne a korai szűrésekre, helyet adna a szülők iskolájának, fejlesztéseket nyújtana óvodások, iskolások számára. A gyulai központ helyével kapcsolatban már történt egy   bejárás több civil szervezet bevonásával is, bár a végleges helyszínről még folynak az egyeztetések.
A rövid és hosszú távú célokat fejlesztési elképzeléseket tartalmazó együttműködési megállapodást, július 12-én írják alá Budapesten.

Nézze meg ezt is:

A szablyavívást is népszerűsítették a Szent György napi vásáron

  Alaposan megmozgatták a gyerekek a rutinos vívónak látszó Juhász Jánost, aki bajvívásra tanította az …