2024. április 30., kedd
FONTOS

Négy gyulai étterem a legkedveltebbek között

A vendéglátás különösen fontos tényező egy olyan városban, mint Gyula, mely kiemelkedő húsipari, mezőgazdasági, valamint turisztikai teljesítménnyel bír. A Gyulai Turisztikai Kft. adatai szerint a 2014-15-ben a helyi lakosokon túl további 120 ezer éjszakázó vendéget is elláttak a gyulai vendéglátóhelyek.

Egy 2015-ben végzett online felmérés eredménye alapján Gyula a látogatók elégedettségi indexét tekintve a helyiek vendégszeretete érte el a legmagasabb értéket, amely az 5-ös skálán 4,52 pont volt. A nyilvános és interneten bárki számára elérhető vendégértékelések alapján a Várkonyi Bisztró és Bár, a Hamburger Bár, a Patrióta Gyulai Kisvendéglő és a Géza konyhája ma Gyula legkedveltebb éttermei.

Ez egy 1940-es évjáratú, eredeti, olasz kézzel hajtható vertikális szeletelőgép, melynek különlegessége, hogy az országban csak 10 darab van belőle. A Géza konyhája két éve nyitott meg újból az Élővíz-csatorna partján. A hely forgalmának a 70 százalékát gyulai vendégek teszik ki.

Minőségi díjakkal és pozitív vendégértékelésekkel nem csupán a gyulai éttermek, hanem a szálláshelyek is büszkélkedhetnek. Ezek a Hunguest Hotel Erkel, a Wellness Hotel Gyula, valamint a Corso Boutique Hotel. Ez utóbbi bekerült a top 10 Kelet-magyarországi szállodák közé és a vidéki butikhotelek listáján a 6. helyet foglalja el

Nézze meg ezt is:

A szablyavívást is népszerűsítették a Szent György napi vásáron

  Alaposan megmozgatták a gyerekek a rutinos vívónak látszó Juhász Jánost, aki bajvívásra tanította az …