2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Hatmilliárdos foglalkoztatási program indult Gyulán

Az “Út a munkaerőpiacra” elnevezésű képzési és állásbörze sorozat keretében 2018-ig hatmilliárd forint uniós támogatást biztosítanak, melyből mintegy 6000 ember elhelyezkedését támogatják.

A Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán egy olyan képzési és állásbörze sorozat indult el, melynek keretében közel hatezer főt vonnának be. A megyében az  idén rendelkezésre álló 1,7 milliárd forintból az év végéig 3000 kapcsolódhatnának be a programba, amely 20 féle személyre szabott támogatási lehetőséget kínál. Az egyik gyulai ruházattal foglalkozó kereskedelmi cég rendszeresen képviselteti magát a börzéken és most is bíznak abban, hogy sikerül  munkatársat találniuk.
Gajda Róbert kormánymegbízott a megnyitón elmondta, a  program révén nagy hangsúlyt kap a képzési támogatás, ezen belül is kiemelkedő számban a hiányszakmát képviselő tanfolyamokat részesítik előnyben.
A szeptember 15-i tartó időszakban a megye 9 foglalkoztatási osztályán több mint 300 munkáltató ezernél több állást fog ajánlani a munkakeresők részére.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …