2024. május 6., hétfő
FONTOS

18 jelöltből választották ki a sikeres gyulaiakat

Egész évben várják a jelöléseket a Sikeres Gyulai címre. A még 2005-ben alapított díjra bárki jelölhet bárkit, két kikötéssel: nem lehet politikus és hozzátartozó.

Fontos változás az eddigiekkel szemben, hogy a jelöltről szóló indoklás tartalmát és terjedelmét szabályozták.
Idén 18 jelöltből választották ki azt az ötöt, akik a hagyományos újévi fogadáson jövő januárban kapják meg ezt az elismerést. A díjat még 2005-ben alapították azzal a céllal, hogy azokat a magánszemélyeket vagy közösségeket ismerjék el, akik munkájukkal önmaguk sikere mellett a városéhoz is hozzájárulnak. Ez lehet egy vállalkozó, sportoló, de akár egy képzőművész is.
Fontos változás az elmúlt évekhez képest, hogy a jelöltről szóló felterjesztés anyagának terjedelmét, beszabályozták, mert korábban olyan mennyiségű dokumentumot kellett átnézni, ami már kezelhetetlenné vált.
A díjra bárki jelölhet bárkit egyetlen kikötés, hogy nem lehet politikus, és a jelölő hozzátartozója. Jelölni egész évben lehet december elsejével bezárólag, az egyesület email címén illetve a közösségi oldalakon, amelyen az indoklás mellett a jelelő elérhetőségeit is fel kell tüntetni.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Útikalauz az édes élethez

Kisné Czeglédi Márta ezúttal Gyovai Helén olasz ételkülönlegességekről szóló kötetét ajánlja.