2024. április 14., vasárnap
FONTOS

Összefogás az idősek biztonságáért

Hat megye rendőrsége indított közös bűnmegelőzési programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Békés megyében a nyitórendezvényt Gyulán tartották.
Harmadik alkalommal pályázott eredményesen több megyét összefogó bűnmegelőzési programmal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnál a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A szervezet által nyújtott támogatásból valósulhatott meg 2015-ben három megyében a „Közösen a Dél-alföldi régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért”, valamint 2016-ban a „Kisebb települések nagyobb biztonságban – Négy megye összefogása a falvakban élőkért” című pályázat. Idén ismét kibővült a résztvevők köre, 2017-ben már hat megye, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőr-főkapitánysága működik együtt. A „Pusztán hatan – hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért” bűnmegelőzési program Békés megyei nyitórendezvényét 2017. május 23-án tartották Gyulán.

 

 

A kezdeményezés részleteit Telekné Furák Mónika r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője ismertette. Köszöntőt mondott Kolysza Zoltán r. alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője, Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke és Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere is. Ezután időseknek tartott kortárs segítő képzést Bátkai Miklós r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója. Szó esett az időseket érintő bűncselekményekről, csalásokról, azok megelőzésének lehetőségeiről, valamint a bankkártyák biztonságos használatáról. A résztvevők a rendőrök tanácsait saját lakókörnyezetükben, ismeretségi körükben adják majd tovább. Ilyen kortárs segítő képzés az elkövetkezendő hetekben Békés megye minden rendőrkapitányságán lesz, így több mint 200 időssel találkoznak majd személyesen a bűnmegelőzési szakemberek. A „Pusztán hatan” nyitórendezvényén a rendőrök a „BikeSafe” kerékpár regisztrációs adatbázist is bemutatták.

Nézze meg ezt is:

A munkásőrség történetét kutatja Csík Ádám

  A Békés Vármegyei Levéltár munkatársa, Csík Ádám évekkel ezelőtt kezdte el kutatni a munkásőrség …