2024. május 5., vasárnap
FONTOS

A trianoni tragédiára emlékeztek

Elszakították tőlünk honfitársainkat, családjainkat, barátainkat és ellehetetlenítették az ország gazdasági helyzetét is: mondta Tövisháti Zsuzsa a Békés Megye Ifjúságáért Egyesület elnöke a csigakerti székelykapunál.

 

A nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett eseményen a jelenlévők virágokat helyeztek el, és mécseseket gyújtottak a trianoni tragédiára emlékezve.
A Himnusz közös eléneklésével kezdődött a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezés a csigakerti Székely kapunál. A Szivárvány napközi otthon ellátottjai közreműködésével egy történelmi visszatekintést követően emlékező beszédet mondott Tövisháti Zsuzsa, a Békés Megye ifjúságáért Egyesület elnöke kiemelve, a trianoni békeszerződéssel az ország elveszítette területének mintegy kétharmadát és lakosságának több mint felét, egy ezeréves országot szabdaltak fel és elvették legszebb tájainkat.
Babits Mihály: Áldás a Magyarra című versét Bálint Gergely tolmácsolta, majd zenés összeállítás következett a Pernahajder Cambell előadásában.
Az esemény a történelmi egyházak szolgálatával folytatódott, majd a program zárásaként a jelenlévők virágokat helyeztek el és gyertyákat gyújtottak a Székely kapu tövénél, majd elénekelték a Székely himnuszt.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …